Educació »MATRÍCULA OBERTA CURS 16/17

MATRÍCULA OBERTA CURS 16/17

MATRÍCULA PER AL CRA ROTOVA-ALFAUIR CURS2016-2017

S'obri el plaç de matrícula per a l'alumnat de primaria al col·legi de Ròtova-Añfahuir. Per a més informació "click" al pdf.

Descargar Pdf   
Projecte Comenius 2013

 


ALFAUIR I RÒTOVA PARTICIPEN EN EL SEU SEGON PROJECTE COMENIUS

El CRA Alfauir-Ròtova està participant, durant el present curs escolar i el pròxim, en un Projecte Europeu Comenius anomenat “FOREST OF NATIONS”.

En aquest projecte participen 6 països: Polònia (país coordinador), Turquia, Romania, Bulgària, Hongria i Espanya.

L´objectiu principal del projecte és conèixer la cultura de tots els països integrants: idioma, bandera, ubicació al mapa, religió o creences, costums, habitants, monuments més importants, personatges il·lustres, balls i danses típiques, el teatre, folklore, gastronomia, etc.

Aquest projecte es basa en l´intercanvi d´experiències entre les diferents comunitats educatives (mestres, alumnes, pares, ajuntaments, associacions culturals, etc) dels països integrants en el projecte, amb l´objectiu de poder conèixer la forma de treballar dels altres països i que ells coneguen la nostra. Es tracta de poder aprendre tots de tots.

Així, al llarg dels dos cursos de duració, es duran a terme moltes activitats a l´escola (que seran les mateixes que faran els alumnes de les altres escoles) encaminades a aconseguir aquestos objectius.

Per poder aconseguir açò, hem inclós aquest projecte dins de la Programació General del Centre. Al llarg dels dos cursos es faran viatges de treball, un a cada país, on representants de cada escola es reuniran per tal de coordinar la realització d´aquestes activitats i vore en persona com treballen, com s´organitzen i poder portar i transmetre eixes vivències i coneixements a la resta de mestres i xiquets. El primer viatge serà a Turquia en breu.

 EL CRA ALFAUIR-RÒTOVA VISITA TURQUIA AMB EL PROJECTE COMENIUS

Una delegació de 5 mestres del CRA Alfauir-Ròtova (foto 1) va estar del 25 al 30 d´octubre a Turquia (concretament a la ciutat d´Istambul) per participar en la 1ª Trobada del Projecte Europeu Comenius “FOREST OF NATIONS” que estan realitzant. En aquest projecte participen 6 països: Polònia (país coordinador), Turquia, Romania, Bulgària, Hongria i Espanya.

Aquesta ha sigut la primera de les 6 trobades que s’han de fer al llarg dels dos cursos de duració del projecte (una en cada país) per tal d’intercanviar experiències entre les diferents comunitats educatives dels països integrants en el projecte, amb l’objectiu de poder donar a conèixer la forma de treballar dels altres països i que ells coneguen la nostra. Es tracta de poder aprendre tots de tos.

En aquest viatge els nostres companys turcs ens van rebre amb els braços oberts i ens van tractar de meravella. Ens va ensenyar tot el que van poder sobre la seua Cultura, Folklore, Gastronomia, etc. En la trobada varem intercanviar les activitats i treballs que cada país havia fet per veure com havien anat i vam plantejar i acordar les següents activitats que s´han d´haver acabat per a la segona trobada que tindrà lloc a Espanya (Alfauir, Ròtova i Gandia) a finals de gener del 2014. Ara els mestres serem els encarregats de transmetre-la a la resta de la comunitat educativa, en especial als nostres alumnes.

Els mestres del CRA Alfauir-Ròtova ja s´han posat en marxa per tal de preparar eixa trobada que tindrà lloc del 28 al 31 de gener del 2014. Ja estan posant-se en contacte amb els Ajuntaments corresponents, les AMPES i les Associacions Culturals dels pobles per tal de coordinar-se en l´el·laboració de les activitats que es duran a terme durant l´estada dels mestres del Comenius. 

Foto 1: Mestres dels CRA Alfauir-Ròtova que van viatjar a Turquia.

Foto 2: Recepció en l´escola turca.

 

Foto 3: Visita de la Delegació Comenius a la mesquita de Santa Sofia i la mesquita Blava.