Cultura »Centre d'interpretació de la Pansa

Centre d'interpretació de la Pansa

Com a alcalde de Ròtova, suposa una gran satisfacció poder oferir als nostres veïns i visitants la possibilitat de disfrutar d'un espai tan singular com el que esta infraestructura vos proposa.

 

El Centre d'Interpretació de la Cultura de la Pansa de Ròtova és la culminació d'un projecte de caràcter patrimonial, etnològic i cultural, dut a terme amb molta cura i dedicació pels especialistes, tècnics i col·laboradors que han participat en el seu procés creatiu.

 

El Centre d'Interpretació és un espai pensat per a ser punt d'encontre intergeneracional, centre de formació i informació d'una activitat -la transformació del raïm en pansa- que conegut amb profunditat es revela com una cultura i una forma de vida dels nostres avantpassats, que en Ròtova hem volgut recuperar i difondre a través d'este projecte.

 

El Centre d'Interpretació de la Cultura de la Pansa oferix la possibilitat d'apropar-nos al coneixement del procés de transformació i elaboració de la pansa, als usos rurals d'abans, a les costums socials associades als treballs de l'agricultura i a la important economia agrocomercial sorgida de la producció de la pansa.

 

Res millor que el nostre benvolgut Riurau del Roig, tan característic del paisatge agrícola lligat a la manufactura de la pansa, per a acollir esta mostra expositiva de gran interés etnológic, que gràcias al seu contingut didáctic i a l'enfocament pràctic dels coneixements, vos revelarán aspectes desconeguts de gran interés respecte a la realització d'este producte.

 

Antonio García Serra – alcalde de Ròtova

 Ver mapa ms grande