Municipi »C.R.A. Verge de la Salut

C.R.A. Verge de la Salut

 

PROJECTE COMENIUS: “ONE HUMAN, ONE TREE”

 

Ja  estem acabant el curs escolar 2011-12 i també s’acaba el nostre projecte ONE HUMAN, ONE TREE”,  en el que, al llarg de dos cursos,  hem fet moltes activitats de forma coordinada amb els nostres col·legues (professors i alumnes) de Grècia, Turquia, Itàlia i Polònia. Durant aquest curs hem continuat desenrotllant les activitats programades, relacionades amb la cura del nostre medi natural. Entre altres podem destacar:

- Plantar plantes als patis dels dos aularis (flor del dia i plantes aromàtiques).

- Destriar el fem que produïm a l’escola: paper, plàstics i matèria orgànica, per dipositar-lo al contenidor corresponent (Patrulles ecològiques).

- Hem fet dibuixos amb cartolina i clarions i mosaïcs amb material de rebuig.

- Hem recollit en un CD les característiques pròpies de la nostra festa del Nadal, per a donar-la a conèixer als altres països participants.

- Hem fet campanyes de conscienciació pels pobles, repartint cartells que havien elaborat prèviament.

- Hem anat a netejar els parcs de cada poble.

- També hem fet un teatre en anglés, (els alumnes d’Infantil de l’aulari d’Alfauir, i els alumnes de 3r. de Primària de l’aulari de Ròtova) que ens ha quedat molt xulo i el podeu veure en la pàgina web del projecte.

També hem visitat aquest curs els nostres companys d’Itàlia i Polònia, per tal de fer un seguiment del projecte. Al mes de desembre una representació de mestres del nostre col·legi va visitar l’escola participant de la població de Gallarate, a prop de Milà; i al mes de maig vam viatjar a Polònia, a la població de Sosnowiec, al sud del país. En estos viatges hem tingut l’oportunitat de conèixer com són les escoles d’estos països, com és el seu funcionament, etc, i en totes elles hem tingut un tracte exquisit per part de tots els membres: alumnes, pares i  mestres.

Per tant, i ara que arriba l’hora de les conclusions, podem dir que aquesta experiència ha sigut molt positiva, tant des del punt de vista dels seus objectius (per la importància que hui en dia tenen la cura del medi ambient i l’ús de les noves tecnologies), com per la possibilitat que ens ha brindat de conèixer altres escoles  europees.

 

Benvinguda a l’escola de Sosnowiec, Polònia.

 

Visitant les classes a Sosnowiec, Polònia.

  

Alumnes d’Itàlia a la representació dels barrufets.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alguns treballs dels nostres companys italians.

 

Alumnes de Ròtova plantant al pati de l’escola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alumnes d’Alfauir netejant els parcs.